EU támogatásból    megvalósuló fejlesztések

EU támogatásból megvalósuló fejlesztések 

A kedvezményezett neve: Felpéc Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal

A projekt címe: Szolgáltatóház felújítása Felpécen

A szerződött támogatás összege: 41 369 172

A támogatás mértéke (%-ban) : 100%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.07.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00021

A projekt tartalmának bemutatása:

Felpéc Község Önkormányzata a meglévő közösségi célú használatú épületének átalakítását és felújítását tervezi, melyben a lakosság és a civil szervezetek részére alakít ki közösségi rendezvények, képzések helyiségeit.

A felújítással az épület energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése is tervezett.

Az épületen az út felől új bejáratot alakítunk ki és az épület teljes körű akadálymentesítését biztosítjuk.

- Új bejárat. Az ablaknyílás helyén bejárati ajtót nyitunk, melyhez elő-lépcső és akadálymentes, rámpás feljárat tervezett. A bejárat előtti érkező szintet favázas előtető fedi le.

Ezzel együtt a régi hátsó bejárat gazdasági bejáratként funkcionál, az előtérből és a szélfogóból társalgó- és bemutatóteret alakítunk ki.

- WC blokk kialakítása. A régi wc és konyha helyiségekből belső leválasztással kialakításra kerül egy női wc+ mosdó, ffi mosdó, pissoire+wc, valamint a konyhájából egy akadálymentes wc-mosdó helyiség komplett.

- Belső átalakítások: a helyiségek leválasztásával közlekedőt alakítunk ki, melyen át a két épületrész összeköttetésbe kerül. A régi termek belső átalakítása , nyílászáró cseréje és burkolat felújítása tervezett. A régi fürdőt teakonyhává alakítjuk át. A válaszfalak bontásával egy nagy központi közösségi tér alakul ki.

- Hőszigetelések: a lábazat és homlokzat dryvit rendszerű hőszigetelő polisztirol borítást kap, a betonfödém felső ásványgyapot szigetelés tervezett. A régi padozatok bontása után új hőszigetelt aljzat + új aljzatbeton és uh burkolatok készülnek.

A régi épületrészen a korszerűtlen nyílászárók cseréje új fokozott légzásású 3 rtg. üvegezésű nyílászárókra indokolt.

Az épület főfalai, tető és födémszerkezete változatlan maradnak, belső válaszfalak építése, nyílásbefalazások és új nyílások kialakítása, nyílászárók cseréje és újak beépítése. 


Sajtóközlemény

 "Orvosi rendelő épület átalakítás Felpécen" című projekt - TOP-4.1.1-15

                                                                                       2018. szeptember 21.

Felpécen is felújították az orvosi rendelőt

Felpéc a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával sikeresen pályázott a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázat "Orvosi rendelő épület átalakítás Felpécen" című konstrukciójára.

A projekt keretében a teljes épületrészen hőszigetelt nyílászárókra cserélték a régi ajtókat és ablakokat, az épület homlokzatát és a födémet hőszigetelték, valamint napelemes rendszert is beépítettek, mely hatására csökken az épület energiafogyasztása és a károsanyag kibocsátás is.

Az épület jelentős átalakításon is átesett: az eredetileg két részből álló épületegyüttesből az átépítést követően komfortos háziorvosi rendelő lett, előteret, váróhelyiséget és nővérpultot is kialakítottak. A felújított rendelő pedig egy kezelő helyiséggel is kibővült. Emellett kicserélték a padlót és a falburkolatokat, a fűtési- és villamos rendszert, valamint a mosdókat is felújították. Az épület akadálymentesítését a lépcsőfeljárat elbontásával, valamint a bejárati ajtó méretének növelésével biztosították.

A megújult orvosi rendelő, olyan szolgáltatás szemléletű, az esélyegyenlőség elveihez igazodó rendelő, amelyben az orvosi, egészségügyi és tanácsadói szolgáltatások színvonala és a modern orvostechnikai és informatikai eszközök alkalmazása a településen élők életfeltételeit, életminőségét jelentősen javítja. A fejlesztés révén az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztései hozzájárulnak a Semmelweis Tervben és az "Egészséges Magyarország 2014-2020" c. Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is.

A projekt a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg; konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal volt. A beruházás teljes költsége  32.805.497  Ft. 

Pályázati konstrukció: TOP-4.1.1-15 "Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése"

Projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00022

Projekt címe: Orvosi rendelő épület átalakítás Felpécen

Kedvezményezett neve: Felpéc Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9122 Felpéc, Dózsa utca 9.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 32.805.497 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

Projekt célja és tartalma: A fejlesztés helyszínéül szolgáló orvosi rendelő Felpéc beépített központi részén található, ahol egy épületben működik a háziorvosi és gyermekorvosi rendelő. Az épült két részből áll, a régi meglévő rendelő és tárolót tartalmazó épületrészhez az oldalszárnyat 1990-es évek közepén bővítették és akkor alakult ki a jelenlegi formája, azóta az épületen jelentős felújítás nem történt. A megújuló orvosi rendelő, olyan szolgáltatás szemléletű, az esélyegyenlőség elveihez igazodó rendelő lesz, amelyben az orvosi, egészségügyi és tanácsadói szolgáltatások színvonala és a modern orvostechnikai és informatikai eszközök alkalmazása a településen élők életfeltételeit, életminőségét jelentősen javítja. A fejlesztés révén az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztései hozzájárulnak a Semmelweis Tervben és az "Egészséges Magyarország 2014-2020" c. Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is. A projekt keretében energia-hatékonyság központú infrastruktúra-fejlesztés valósul meg. A teljes rendelő- épületrészen ajtók és ablakok cseréje tervezett hőszigetelt üvegezésű nyílászárókra, az épület homlokzata melyre DRYVIT rendszerű homlokzati hőszigetelés simított szilikát vékonyvakolat készül, a födém Rockwool kőzetgyapot hőszigetelést kap. A fejlesztés által csökken a károsanyag kibocsátás, csökken az épület energiafogyasztása. A fejlesztés során beépítésre kerül megújuló energiaforrás, amely egy napelemes rendszer az épület villamos energia rendszerére csatlakoztatva az épület gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Projekt zárása: 2018. október 31.